Catatan

Imej
1 year tak menulis..dah bersarang gila page ni..๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ maaf la dek keserabutan diri after gradute..stress cari keja,dah dpt keja stress keja xsesuai.. resign lepas tu jd penganggur balik..dekat nak ramadhan dlm 2 3 bulan baru dapat keja tu pon part time job..ganti org bersalin..: ๐Ÿ˜–๐Ÿ˜–๐Ÿ˜– Bkn senang sekarang ni nak dapat keja.. Macam2 dugaan Aku lalui.. semua tu aku telan walau pun pahit yarabbi sampai tak tertelan.. dalam masa bulan puasa 2016 tu aku berdoa YA ALLAH ENGKAU BERILAH AKU REZEKI YG TETAP(means kerja tetap) Berkat bulan ramadhan DOA aku tu ibarat termakbul la...dekat nak habis part time job tu aku dapat OFFER SL1M... Tanpa pikir panjang aku accept jela walaupon contract 6 months only... Time joint slim tu banyak jugak ilmu aku dapat.. ilmu hidup nak success dgn ilmu hidup  bergantung 100% pada ALLAH MAHA ESA iaitu Sang Pencipta Sekalian Makluk... Alhamdulillah everything going smoothly and easily... Dekat2 nak habis SL1M aku mula susah hati..sebab aku xdapat apa2 tawarn ke…
Imej
SI GEBU DAN SI PUTIH

Bermula la alkisah nya bila mn hasrat hati sudah dimakbul.....pada bln Feb 2015 bapa saudara yang bagi si gebu ni. Masa ni si gebu baru dlm 2 bulan lebih...sungguh teruja hati bila dpt...Rezeki...xperlu beli..๐Ÿ™Œ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜Š

Apabila amanah diberi maka tanggungjawab digalas..bermula la episod cat lover yg amat sangat...๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜‰ okey pergi cari rumah, makanan, botol air dan juga bekas makanan. 1 hari dah settle then balik siap2 kan rumah,maka si gebu pun happy.๐Ÿ™Œ๐Ÿ™Œ

Si gebu ni garang sikit...dan suka menangkap...baru nak biasakan diri dan mcm mn nak handle....๐Ÿ˜ฑ ala bisa tegal biasa...hihi.. Tak susah pon nak handle..๐Ÿ‘ Pelik celik dah sebulan lebih si gebu dengan aku dan family...dia pon da biasa..๐Ÿฑ๐Ÿฑ๐Ÿˆ

Terpikir nak cari si gebu ni kawan...then bual2 dengan abang ajak cari boy2 dekat si gebu...Alhamdulillah dapat la si gebu kawan tapi bukan boy2,kaum sejenis..๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข jangan bercinta sejenis yer.. ๐Ÿ™Š Muncul la si putih mrnjadi teman bermain si gebu. Si putih ni terbuang oleh tuan…
Imej
I'm Back...



This is my first story for 2015. I stop writing my story quite long....haha, maybe 2015 is the busy year for me..๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„. 
Feb 2015 until July 2015 is my final semester which is I have done my internship at one of audit firm located near my home town. Alhamdulillah everything going easily and along the internship I got some experience. Kenal dgn kwn2 baru...jumpe macam2 jenis manusia....dan rase the real life in working environment. 
This is not easily but it very challenging. Need strong mental and fizikal.  Alhamdulillah... Allah permudahkan segalanya... So...road to convokasyen!!!!!๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ Yes finally it's will be reality soon. Tak sabar...๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†
4th year waiting for this...Alhamdulillah akhirnya aku berjaya jugak menamatkan pengajian dan bakal menerima segulung Ijazah yang di idam2 kan...walaupun banyak dugaan nya... Betulah kata orang dahulu kala...berakit2 kehulu,berenang2 ketepian, bersusah2 dahulu,bersenang2 kemudian..syukur pada Allah kerana memudahkan urusan d…
Imej
YANG TERAKHIR ๐Ÿ˜Š

Cuti midsem yg terakhir...lps ni xde dh cuti midsem..sbb cik sha dah sem akhir untk perah otak....next year sem baru cik sha day nak praktikal...in shaa Allah..harap2 xde halangan...amin..

Cuti midsem ny xde wat apa pun...just pg jaga nenek cik sha yg x berapa sihat...hari2 berikut bye just lepak Kat rmh...tgk TV mkn n tido..maka tembam dan makin tembam la cik sha di bust nyer....

Next year baru cik sha nak Kurus...haha kurus????aa nekad..time keja ny x ingt mkn sgt..yg ingt nak siapkan keja je.. And taun dpn jugk..cik sha de planning nak buat on line shop..hope dpt lah jd kenyataan.. ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜€
Amin...

Hope dpt sokongan anda anda semua...



Imej
Tahun 2013 ny cik sha jarang nak update blog..bukan kata jarang tapi memang x update pun,mana tak nye..cik sha sibuk gat kalahkan PM kan.. wabak virus MALAS dah melekat sebab tu cik sha malas update...entah nape xtahu..ikutkan bnyk sgt story life cik sha ni...but disebab kan kekangan masa yg tidak mengizinkan....tapi 2014 ny pun malas jugak...dihujung2 tahun ny cik sha nak rajin2 diri active kan blog balik...hehe...so tunggu yer...

hari ny just nak share ny jer... 



cik sha terjumpe pic zaman study dip dulu2 kat PSP..wahhhh beza kaw nak...hoho slim je dl..sekarang...ala bum bom... serius rindu sngt2 zaman mude2 ny...banyak story jgk time dip dulu..hahaha zaman kuciwa becinta cintun la...mcm2..kelakar... and kat bwh ni pic lagi buat cik sha nak gelak...haha
korang baca taw... *_'

okey2..tahu xsabar nak baca...kejap cik sha nak taip ny...(taip smbil tergelak n senyum sorg2..)

rasa2 pic ny pic last day jd ajk konvo psp..hari last ni juga la...before nak take over tugasan dan pagi2 buta cik…
Imej
sudah lama x berpuisi di sn....terlalu sibuk dngn stdy...and the mood untk berpuitis hilang......allahuakhbar....ini la di kt kan manusia....bl senang lupa untk bersyukur....
dan bila ssah...asyikn merungut....aku sndiri slalu mcm ny....masyaallah...teruk kan diri
kita ny....bl la agk nya kita akn ikhlas kan diri lakukan sesuatu?redha dngn apa jua ujian?
dan sentiasa bersyukur?

peringatan n nasihat utk diri sndiri juga....

Hรนjรฆn Dรฌ pรฆGรฎ Hรฆrรญ

Imej
Bila hati tersentuh, terasa dada berombak kuat....mutiara jernih mula bersatu menunggu masa untk berpisah....sesaat kemudian pipi yg kering terasa dingin...jari jemari yg ringan mula menyapa jernihan yg masih berbaki....sesungguh itu lah satu cara untk melepaskan segala kesesakan di dada... hanya ALLAH yg mengetahui segalanya...